Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület
Te is jössz velünk?


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
RegisztrációKedves Érdeklődő Túratársak!

Egyesületünk facebook oldalán túráinkon készült képek között lehet nézelődni.FIGYELEM!

Elnapolom a járvány miatt, bizonytalan időre..

2020.04. 04. Pipiske- Tanösvény a Bükkalján

2020.05. 27. Jelzetlen úton Bükkalján,a Harica-patak mentén
Budáné SylviTÚRAAJÁNLÓDolomitok 2020 07.11-15


1.nap: utazás a a Világörökség részét képező olasz Dolomitokba kisebb nagyobb pihenőkkel. Szállásunk elfoglalása. Szállásunk Arabba( 1606m) nevű hegyi falu és a Campolongo hágo között lesz lesz kb 7 km-re a Pordói hágótól. ( Passo Pordói)Residence Campolongo di arabba nevű szálláson . Elhelyezés appartmanos, főzési lehetőséggel . A szállástól 150m-re étterem üzemel. Konditerem , szauna , asztalitenisz … medence is elérhető a szálláson.
2. nap: a mai túránk fő célja a Dolomitok ikonja a hires Drei Zinnen, olaszul Tre Cime di Lavaredo híres sziklatornyainak felkeresése. (menetidő: 6-8 óra, szintkülönbség: 600 m). 3. napSzállásunktól indulunk1606m -Rif. plan Boe. Tovább haladunk a rif . Bec de Roces 2187m . Franz Kostner menedékház 2536m-Lago de Boe tó Alt. Boe –keresztül a Campolongó hágóba a szállásunkra. Túra : 6-7 óra szint 950m
4.nap: ezen a napon egy gyönyörű panoráma útra indulunk. Pordói hágó 2239m – Rif Sass Beccei 2423m .A Bindelweg Viel dal Pan - Rif . Viel dal plan 2432m menedékházig. A gerincen végig láthatjuk elöttünk a Marmolada gleccsert mögöttünk a Sella csoport sziklatömbjeit. Tovább haladva a gerincen érjük el a Rif. L. Gorza 2478m . Innen ereszkedünk le Arabbába. Érintve a St. Geologiai út egy szakaszát. Szint fel : 400m Le: 800m
Alternativ program lehet a Piz Boé meghóditása is. Átlagos erőnléttel teljesithető a túra ami neheziti az a meredek törmelékes szakaszok és a láncok.Passo Pordoi (2239 m) – Forcela Pordoi (2829 m) – Piz Boé (3152 m)
Szintkülönbség fel/le: 913 m / 913 mMenetidő fel és le: 8-9 óra
(lanovkával, vagy, ahogy az olasz mondja, funivia) fel lehet jutni a Sas Pordoi 2950 m magas csúcsára, ahol a kábelkocsi végállomása van és innét már a leglustább turista is könnyen megjárja a Piz Boéra (3152 m) vezető utat.

5.nap: hazaútban ha az időjárás engedi szeretném megmutatni nektek a Dolomitok legszebb tavát a Pragser wildsee vagy olaszul Lago di Braies vagy ahogy mi hivjuk Braies tavat. Itt játszódik az Alpesi Őrjárat cimű film , hátettől különlegesebb helyszint nem is választhattak volna..Kb .1 órás turácskát tennénk itt a tó körül vagy esetleg egy közeli kis menedékházhoz.
És könnyes szemekkel elbúcsúzunk a Dolomitoktól indulunk haza.
Fontos információk


MTSZ érvényesítő matrica

A Magyar Természetjáró Szövetségnek természetes személy nem lehet a tagja, ezért úgynevezett tagszervezeti kártyát továbbra sem készítünk az egyesületek tagjai számára.

A tagszervezet által leadott létszám alapján az idei évben is adunk ki érvényesítő matricát, amely a tavalyihoz hasonlóan már nem sorszámozott. Az egyesületi tagok ezzel tudják igazolni, hogy szervezetük az MTSZ tagja.

Az MTSZ igazoló matricát a saját egyesületi igazolványra lehet felragasztani. Amennyiben az egyesület nem rendelkezik saját igazolvánnyal, akkor díjmentesen tudunk biztosítani egy papír alapú természetjáró igazolványt.

Ahhoz, hogy egy tagszervezetünk tagja:
· a természetjáró minősítést szabályosan végezhesse,

· MTSZ kitüntetésre jelölhessék, abban részesülhessen,

· vagy MTSZ képesítést (túravezetői, útjelző-vezetői) szerezhessen,
rendelkeznie kell MTSZ érvényesítő matricával.

A 2019-es évtől a tagszervezetnek kell igazolnia az egyes minősítési fokozatok elbírálásánál, illetve a kitüntetési javaslat felterjesztésénél, hogy az érintett személy az adott időszakban rendelkezett-e érvényes MTSZ tagságot igazoló matricával vagy a korábban kiadott „tagsági” kártyával, azaz egyesülete által kapcsolódott a Szövetséghez.

Tájékoztatásul közöljük, hogy az MTSZ érvényesítő matricához nem kérjük a tagszervezet tagjainak a személyes adatait

TEKA

A Természetjáró Kedvezménykártyát (TEKA) a turistashopban lehet megvásárolni. Teljes ára bruttó 4900 Ft, azonban az érvényes MTSZ tagsággal rendelkező tagegyesületek tagjai kedvezményesen 1500 forintért juthatnak hozzá. Újdonság, hogy a kártya érvényességi ideje a vásárló által választott hónaptól kezdődően 13 hónapig tart.

A kedvezményes TEKA vásárlására két lehetőséget biztosítunk attól függően, hogy ennek az árát:

· az egyesületi tag maga fizeti ki a saját számlaszámáról, vagy a tagszervezet rendezi.

TEKA igénylése egyesületi tag esetén

Természetjáró Kedvezménykártyát mindenkinek saját magának kell megrendelnie a turistashopban, ezért a vezetőknek kiadott egyedi kuponkódot át kell adni az egyesületi tagoknak.

TEKA igénylése tagszervezeti rendelés esetén

Amennyiben a TEKA árát a tagszervezet rendezi, abban az esetben lehetőséget biztosítunk csoportos megrendelésre is. Ilyen esetben kérjük, a vásárlási igényt jelezzék felénk a kartya@termeszetjaro.hu e-mail címen. Kizárólag egyeztetés után kérjük az összeg utalását és a nyilatkozatok postázását. Az elkészült kártyákat postai úton küldjük, de lehetőség van a személyes átvételre is az irodánkban.


Gyere közénk és nem bánod meg - barcikaturista@gmail.com