Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület
Te is jössz velünk?BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció


3 vármegye - 30 kincse jelvényszerző túramozgalom


Egyesületünk 2010. februárjában új jelvényszerző túramozgalmat indít útjára "3 vármegye - 30 kincse" néven.

Célunk ezzel, hogy a résztvevők részben megismerjék a régi 3 vármegye – Borsod, Abaúj-Torna, Zemplén – területét, ezáltal bepillantást nyerjenek azoknak páratlan természeti szépségeibe és történelmi értékeibe.

A túramozgalom teljesítésének feltételei, igazolása:
- a vármegyékben rendezett teljesítménytúrák (Barcika TT, Karszt TT és Tokaji Bor TT) valamelyik távjának teljesítése távolság megkötés nélkül (tehát 3 teljesítménytúra útvonala),
- vármegyénként 3-3 várrom, természeti látnivaló illetve szép kilátóhely, és történelmi nevezetesség, emlékhely felkeresése tetszőleges sorrendben, és az igazolófüzetben szereplő, az adott helyszínekre vonatkozó kérdések megválaszolása.
Ezek a következők:
Abaúj- Torna vármegye: Regéc vára, Torna vára, Szögliget- Szádvár, Hejce- Sólyom-kő, Szádelői-völgy, Bódvaszilas- Vecsem-bükki- zsomboly, Vizsoly- református templom, Gönc- huszita ház, Szögliget- Pista bácsi tájháza.
Borsod vármegye: Dédesvár, Szilvásvárad- Gerennavár, Cserépfalu- Ódorvár, Cserépváraljai kaptárkövek, Hór-völgy- Suba-lyuk barlang, Felsőhámor- Szeleta-barlang, Közép-Garadna- Turista Pantheon, Noszvaj- De la Motte kastély, Bélapátfalva- Bélháromkúti apátság.
Zemplén vármegye: Komlóska- Pusztavár, Sárospatak- Rákóczi vár, Nagykövesd vára, Sárospatak- Megyer-hegyi tengerszem, Sátoraljaújhely- Magas-hegy, Tokaj- Kopasz-hegy, Sátoraljaújhely- Kálvária, Borsi- Rákóczi várkastély, Pácin- Mágóchy-kastély.

A túramozgalom igazolófüzete letölthető innen.

A teljesítéshez minden kérdésre válaszolni kell!

Kivételes esetben válaszok helyett a túrázót és a konkrét válasz helyszínét együttesen ábrázoló fotót is elfogadunk.
A teljesítésnek időbeli korlátozásai nincsenek.
A túramozgalom teljesítése elsősorban gyalog és kerékpárral javasolt.

Díjazás: a kitűzőt és a sorszámozott emléklapot az kaphatja meg, aki igazolja mind a 27 helyszín és a 3 teljesítménytúra bejárását. Ezeknek költsége 500 Ft, amely tartalmazza a postaköltséget is. Az igazolófüzetet a postacímünkre eljuttatva, a leellenőrzése után elküldjük a díjazást.

A túramozgalmat teljesítők méltán lehetnek büszkék magukra, és mi is büszkék vagyunk rájuk, ezért nevük - hozzájárulásuk esetén - felkerül a honlapra, sőt lehetőség van a túrák során készített legjobb fotók közzétételére is.

Hisszük, hogy mindenki, aki teljesíti a túramozgalmat, testileg-lelkileg erősebb, és sok-sok élménnyel gazdagabb lesz.

Minden résztvevőnek jó túrázást és sikeres teljesítést kívánunk!
Gyere közénk és nem bánod meg - barcikaturista@gmail.com