Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület
Mi elmegyünk, és ott leszünk. Indulunk! Jössz velünk?


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
RegisztrációIdőpontváltozások

Figyelem!

04.02 Kaptárkövek-1 túra új időpontja: 04.09

07.09. Túra a Leány-kőre új időpontja:07.16

Egyéb változások:

A Vitézlő TT(04.22), és Rákóczi nyomában TT-re (09.02) Pokó József nem vezet túrát.

07.12 Bélapátfalva-Szarvaskő túra új indulási időpontja:08.40Selmecbányai túra április 29 – május 01(megtelt)


Ebben a három napban Selmecbánya és közvetlen környékének látnivalóit tekintjük meg.
Selmecbányára érkezést követően meglátogatjuk a szabadtéri bányászati múzeumot és megtekintjük a Bertalan tárót kb. 1,5 órás vezetett földalatti túra keretében. A táróba a belépő 5, ill. 2,5 E. Ezt követően végigjárjuk a történelmi Magyarország szabályos vulkáni kúpon magasodó legimpozánsabb Kálváriáját. A szállás elfoglalása után ellátogatunk Selmecbányától kb. 15 km-re lévő Szklenofürdőbe, ahol 42 fokos vizű barlangfürdőben kb.1 órás program keretében (kb. 20 perc barlangfürdő + kb. 20 perc relaxálás) felüdülhetünk a másnapi túrára. A fürdőbe előre be kell jelentkezni, ezért aki be szeretne jönni, jelentkezéskor ezt külön jelezze! A belépő árát a jelentkezőkkel később közlöm. Aki nem akar a barlangfürdőbe bemenni, az ez idő alatt felfedezheti a környéket.
Vasárnap a Szitnya 1009 m magas csúcsára túrázunk. Az útvonal Vindsachtské jazero – Evickino jazero – Krizna – Sitno – Pocuvadlianské jazero. A Szitnya tetejét három oldalról meredek sziklafalak védték, a negyedik oldal védelmét Szitnya vára biztosította. A sziklákról csodálatos kilátás nyílik a környékre. Táv: 20 km, szint: 600 m. Akik nem akarnak a csúcsra menni, a várig van lehetőség rövidebb túrára.
Hétfőn a Leányvár (Új vár) és az Óvár megtekintését követően a város nevezetességeinek megtekintésére kerül sor. Városnézésre szombaton és vasárnap este is lesz lehetőség.
Belépő Leányvár: 2, ill. 1 E, Óvár 4, ill. 2 E.

Jelentkezési határidő: 03.20-ig ill. a létszám beteléséig
Szállás Selmecbányán (Tatiana Ubytovanie V Súkromí) Szállásköltség 2 éjszakára 36 Eu/fő. Jelentkezőktől a szállásdíj beszedése április első felében. Ezt euróban kell fizetni.
Útiköltség: 8570 Ft/fő
Jelentkezés az útiköltség befizetésével realizálódik. Az út lemondása esetén a lemondó személy gondoskodik a helyettesítésről! 15 fős busz, szállás lefoglalva!!

Túravezető: Kollár MagdolnaDél-olaszországi vulkán túra tervezet 2017


Kedves Sporttársak!

Farkas István vagyok, a miskolci Herman Ottó Gimnázium túra szakosztályának vezetője. Szakosztályunk a havi egy bükki túra mellett nyaranta egy-egy nagyobb utazást is szervez, elsősorban jelenlegi és volt diákjaink számára. Ilyen szervezésben jártuk be Erdélyt, jutottunk el Skandinávia legmagasabb csúcsára, a Lofoten-szigetekre és az Északi-fokra. Jártunk az Olümposz és a Pirin tetején, a Vikosz-kanyonban, az Etnán, a Vezúvon és a Strombolin. Idén a sikeres dél-olasz vulkán túránkat tervezzük megismételni. Utazásaink eléggé fárasztóak: zsúfolt program, buszos utazás, kempingezés, gyalogtúrák. Emiatt évről évre egyre nehezebben találunk kellő számú jelentkezőt saját, az utóbbi időben kissé (?) elkényelmesedő diákjaink körében. Az idei utunk indításához még 3 jelentkező hiányzik. Mivel tudom, hogy a barcikai egyesület nagyon aktív, bízom abban, hogy tagjaik között akadnak hárman, akik örömmel vennének részt ezen az úton. Kérem segítsék a szervezést azzal, hogy honlapjukon közzé teszik a mellékelt programot!
Köszönettel:
Farkas IstvánDél-olaszországi vulkán túra tervezet 2017 (ÚJ VERZIÓ)

Útvonal: Miskolc – Nápoly – Solfatara – Vezúv – Pompei– Vulcano – Stromboli – Alcantaraszoros - Taormina– Etna –San Gimignano (Toscana) – Miskolc

Időtartam: 2017. július 4-16, „13 nap” (az 1. nap délutáni indulással, az utolsó nap délelőtt érkezünk).
Utazás: autóbusszal („Hunkó Művek”)
Szállás: 2 éj a buszon, 1 szállodában, egyébként kempingben, saját sátorban.
Ellátás: önellátó
Részvételi díj: 295 € + 45.000 Ft (középiskolásoknak 275 € és 45.000 Ft)

Az ár tartalmazza a szállást, az utazást autóbusszal, hajóval és komppal, a buszsofőrök költségeit, a belépőket a Pompeji szabadtéri múzeumba és az Alcantara-szurdokba, a kötelező idegenvezetést a Strombolin és a szervezési költségeket.
Nem tartalmazza a kötelező (egyénileg intézett) utasbiztosítást és az étkezést.
A befizetés ütemezése: 1. részlet: 100 Euro február 10-ig.
2. részlet: 44000 Ft március 10-ig.
3. részlet: a fennmaradó 195 (középiskolásoknak 175) euró június 10-ig.

Részletes program

1. nap, július 4. kedd: indulás délután. Éjszaka a buszon.

2. nap, július 5. szerda: érkezés Nápoly-Pozzuoliba a délutáni órákban. Kemping a Solfatara kráterben. A kráter közös bejárása.

3. nap, július 6. csütörtök: Solfatara kemping – Nápoly belváros – Vezúv kráterperem – Pompei - Solfatara kemping.

4. nap, július 7. péntek: egész napos utazás: Solfatara kemping – Milazzo, Riva Smeralda Kemping (Szicília). Esti fürdőzés a Tirrén-tengerben

5. nap, július 8. szombat: Milazzo – Vulcano (hajóval). Kráter túra, fürdés (tengeri jakuzzi és/vagy iszapfürdő) éjszaka a kempingben.

6. nap, július 9. vasárnap: Vulcano, egész napos szabad program (strand és/vagy a sziget önálló – vagy igény szerint csoportos – bejárása).

7. nap, július 10. hétfő: Vulcano – Stromboli (hajóval). Délután a strandon. Késő délután-kora este túra a kalderaperemre (helyi –kötelező-vezetővel). Megnézünk egy-két kitörést. Reméljük, lesz és reméljük, kicsi lesz, nem úgy, mint a múltkor… Éjszaka szállodában.

8. nap, július 11. kedd: Délelőtt szabad program Strombolin (tengerpart). Délután hajóval vissza Milazzoba. Este rövid séta Milazzo óvárosában (az érkezéstől függően), majd irány a kemping (Riva Smeralda). Esetleg esti fürdőzés a kemping strandján.

9. nap, július 12. szerda: a reggeli pakolás után vásárlás – a megcsappant készletek feltöltése, majd Alcantara-szurdok. Ezután átbuszozunk DK-Szicíliába, és elfoglaljuk az újabb szállásunkat, ahol 2 éjszakát töltünk majd (Mocambo Camping). Késő délután indulunk Taorminába. Itt városnézés, szabad program, majd vissza a szállásra.

10. nap, július 13. csütörtök: Mocambo kemping – Rifugio Sapienza – Etna túra 1800mről 3000m-ig, a főkráter-mező aljáig (Újabban biztonsági okokból csak eddig engedélyezett.) - Mocambo kemping. Este fürdés a Jón-tengerben.

11. nap, július 14. péntek: Egész napos buszozás San Gimignanoig (Toscana). Éj kempingben.

12. nap, július 15. szombat: reggel városnézés San Gimignanoban, majd indulás haza.

13. nap, július 16. vasárnap: érkezés Miskolcra a délelőtti órákban.


Támogassa egyesületünket adója 1%-ával!

Idén is várjuk az SZJA 1%-os felajánlásokat!

Kedves túratársaink, támogatóink!

Lassan közeleg az adóbevallás határideje.

Támogassák idén is egyesületünk munkáját az adójuk 1%-ával!

Adószámunk: 18411278-1-05

Rendelkező nyilatkozat letöltése

Előre is köszönjük!


Szólj hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:


7 hozzászólás

Dr Papp Lászlóné Éva [ 2013-08-03 09:12 ]

Kedves Hegedűs Zsuzsa !
A fenti e-mail címre küldjetek kezdő túrázóknak is vállalható túra lehetőségeket.Köszönöm
D.Ferenc [ 2012-02-15 16:09 ]

Ákos!
Amatőr alatt gondolom a kezdő vagy ritkán túrázót érted. Nos, ebben az esetben a 15 km-es vagy kicsit bátrabbaknak a 25 km-es útvonalat javaslom. Bármilyen háziállattal résztvehetsz a túrán. Minden távon sok látnivaló van és most a hó csak szebbé teszi.S. Ákos [ 2012-02-12 20:57 ]

Üdv.! Érdeklődni szeretném a hétvégén megrendezendő Barcika 60/50/stb túrával kapcsolatban. Mégpedig hogy amatőr túrázóknak melyik távot javasolnátok, továbbá melyik az a táv ami sok látnivalót tartogat? Kutyával is részt lehet venni a túrán? Köszi előre is! ÁkosBajzát László [ 2011-02-12 11:35 ]

Kedves Túratársak!
Ezúton tájékoztatom a kedves termé-szetjáró ismerőseimet, hogy a mobil számom megváltozott.
Az új számom: 06/70/945 6118

Baráti üdvözlettel: Bajzát LászlóCzégény Erzsébet személyi edző [ 2010-02-05 12:00 ]

Gyönyörű a Barcika 65Szilágyi László [ 2010-02-02 15:07 ]

Az Anyukának gratulálunk a nagy fiához.
Közénk való Petya.Kivánok Petyánok és Anyukájának sok boldogságot és sok-sok
örömöt ezen a földön.czimerné judit [ 2010-01-11 12:40 ]Kedves István !

Boldog uj évet kivánunk a szakosztály
minden tagjának.
Az országos találkozóra várjuk a kiírást.

Üdvözlettel: czimerné jutka túravez.
szegedi vörös meteor természetjáró szakosztály

Gyere közénk és nem bánod meg - barcikaturista@gmail.com