Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület
Te is jössz velünk?


Üzenőfal


Név:

Üzenet (max. 100 karakter):BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció

Kedves Érdeklődő Túratársak!

Egyesületünk facebook oldalán túráinkon készült képek között lehet nézelődni.Túraajánló
Boldog Ünnepeket!
Dec. 16. Évbúcsúztató túra


Indulás: 08.40-kor az egri busszal az aut. állomásról
Útvonal: Lázbérc bejárati út – tómenti út – Három-kő – Damasa – Sajóvelezd
Könnyű, mindenkinek ajánlható látványos túra.
A Lázbérci tó körülölelve hegyekkel, a Három-kő csodás panorámája, a Damasa-szakadék látványos sziklaalakzatai, mind olyan látnivalók, melyeket nem lehet megunni, akárhányszor is járjuk ezt a vidéket. Remélhetőleg most is örömetek lesz benne.
A táv 13km, szintemelkedés 300 m
Hazautazás: 12.42-kor, esetleg putnoki átszállással 15.20-kor.
A túravezető: Kollár Magdolna
Évnyitó túra Doboskőn 2019.01.05.


Csucsombánya – Kis Szikla – Doboskő – Volovec mh. – Csucsombánya

A rozsnyói Szlovák Turistaklub szervezésében 2019-ben is megrendezésre kerül az év első szombatján az 1293 m magas Doboskő csúcsát megcélzó évadnyitó túra. Az évadnyitó baráti megmozduláson évek óta a KTE tagsága is részt vesz.

Utazás: kisbusszal
Részvételi díj: kb. 3000.-Ft/fő Kazincbarcikai beszállás esetén. Plusz költség: 3 Eu a regisztrációs díjra (Rozsnyói szállítás buszköltsége, emléklap, fémjelvény)
Jelentkezés: minél előbb, de legkésőbb 2018. dec. 10-ig, vagy a létszám eléréséig Kollár Magdolnánál az mrallok@gmail.com e-mail címen vagy mobilszámon (20 4185142)
A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével realizálódik! Amennyiben valaki visszamondja a részvételt, helyettesítésről saját maga gondoskodik. A részvételi díj visszafizetésére a túra elmaradása esetén van lehetőség! A befizetés történhet a decemberi klub délutánon, vagy átutalással. Átutalás esetén a jelentkezőnek külön értesítőt kap. Közlemény rovatban nevet és Doboskő bejegyzést tegyétek meg.
Találkozó: 06:00 Kazincbarcika, Spar áruház parkolója. Amennyiben Miskolcról nincs elég jelentkező, ők távolsági busszal jönnek ki Barcikára. Buszjárat fél óránként van oda-vissza.
Várható visszaérkezés: 18-19 óra körül
Túraútvonal:
Csucsombánya- Kis-Szikla– Doboskő- Volovec menedékház- Csucsombánya, kultúrház
Táv: 20 km, szintkülönbség: 900 m, menetidő: 7-8 óra

Ajánlott felszerelés: érvényes saját személyi igazolvány vagy útlevél, vízálló túrabakancs, téli túraöltözet (meleg, réteges ruházat, sapka, kesztyű, kamásli, váltóruha és cipő), élelem, édesség (ki mit szeret), termoszban meleg tea (vagy inkább forralt bor) és pezsgő :)), fényképezőgép, zsebpénz Eu-ban.

Baráti látogatás Dernőre


Dernő –Pipitka 2019.01.12.

Hagyományainkhoz híven 2019. januárjának elején is megyünk túrázni a szlovákiai Pipitkére. A Pipityke (Pipitka) az egyik legmagasabb hegycsúcs a környéken, 1225 m magas. Az évadnyitó túra a Dernőiek szervezésében történik. A túrán, aki már részt vett, tudja, hogy egy nagyon jó hangulatú túra, ahol lehetőség van a túra mellett baráti beszélgetésre is. Aki nem akar a csúcsra felmenni, az is kellemesen eltöltheti az időt a vadászháznál. Hozott anyagból akár szalonnát is lehet sütni. A vadászháznál meleg ebédre (becsületkasszás, ált. 2 Eu) is szokott lehetőség lenni.

Táv: 12 km
Időpont: 2019.01.12.
Jelentkezési határidő: 2018.dec.10-ig
Túravezető: Kollár Magdolna

Utazás: kisbusszal
Részvételi díj: létszámtól függő, kb. 4000.-Ft/fő Kazincbarcikai beszállás esetén.
Kollár Magdolnánál az mrallok@gmail.com e-mail címen vagy mobilszámon (20 4185142)
A jelentkezés csak a részvételi díj befizetésével realizálódik! Amennyiben valaki visszamondja a részvételt, helyettesítésről saját maga gondoskodik. A részvételi díj visszafizetésére a túra elmaradása esetén van lehetőség! Átutalás esetén a jelentkezőnek külön értesítőt kap. Közlemény rovatban nevet és Dernő bejegyzést tegyétek meg.
Találkozó: 06:30 Kazincbarcika, Spar áruház parkolója. Amennyiben Miskolcról nincs elég jelentkező, ők távolsági busszal jönnek ki Barcikára. Buszjárat fél óránként van oda-vissza.
Várható visszaérkezés: 19-20 óra körül
Túraútvonal:
Táv: 12 km, szintkülönbség: 850 m, menetidő: hangulatfüggő!

Ajánlott felszerelés: érvényes saját személyi igazolvány vagy útlevél, vízálló túrabakancs, téli túraöltözet (meleg, réteges ruházat, sapka, kesztyű, kamásli, váltóruha és cipő), élelem, édesség, innivaló.

Gyere közénk és nem bánod meg - barcikaturista@gmail.com