Kazincbarcikai Természetbarát Egyesület
Te is jössz velünk?BELÉPÉS
Azonosító:

Jelszó:

Elfelejtett jelszó
Regisztráció


Hosszú hétvége a Kis-Fátrában


Idén nyáron egy rendkívül látványos hosszú hétvégére várunk minden érdeklődőt a régen járt Kis-Fátrába. Sok-sok éve játunk már erre, így itt az idő, hogy ismét visszatérjünk. Téged is sok szeretettel várunk!

Időpont: 2010. július 23-25.
Létszám: 20 fő
Utazás: mikrobusszal.
Találkozó: 2010. július 23-án Kazincbarcikán 04:30-kor SPAR parkoló
Miskolcon 04:00-kor Búza téri templom parkolója

Részvételi költség: 6000 Ft + 24 Euro/fő + idegenforgalmi illeték (utazás+szállás)
Megfelelő létszám esetén miskolci indulás is lehetséges, így 6500 Ft az utazási költség.
Részvételi költség nem tartalmazza: az étkezést, biztosítást
Szállás: panzióban, 2-3 ágya szobákban.
Étkezés: a szálláson étterem van, ahol lehetőség van meleg ételt fogyasztani.
Jelentkezési határidő: 2010. május 5.
Jelentkezni lehet: Pogány Máriánál a poganymara@gmail.com e-mail címen,
tel: 70/946-9474

A program röviden:
1. nap:
A kora reggeli indulást követően a délelőtti órákban érkezünk meg a nemzeti park központjában található Stefanova településre. Innen indulunk túránkhoz szükséges felszerelésünket magunkhoz véve a Tiesnavy-szurdokból (574m) egy meredekebb emelkedőn kapaszkodunk fel a Sokolie gerincére. Itt még több helyen létrák és láncok segítenek az felfelé haladásban. A gerincen nyugati irányban haladunk tovább a Sokolie csúcsig (1171 m). A gerincen gyalogolva csodálatos panoráma tárul elénk a Kis-Fátra főgerincére. A csúcsról leereszkedünk a Prislop-nyeregbe. Innen visszatérünk Stefanovába, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket.
A nap hátralevő részét szálláshelyünk éttermében elfogyasztott vacsorával, beszélgetéssel, pihenéssel töltjük.
Menetidő: 7 óra, szk.: fel 600 m /le 600 m

2. nap:
Másnap az éjszakai pihenéstől felfrissülve és a reggeliből erőt merítve a települést elhagyva a 745 méteres magasságban húzódó Vrchpodziar–nyeregbe kapaszkodunk fel. Rövid pihenő után leereszkedünk a Horne diery-szurdokba, majd létrákkal és láncokkal felszerelt úton jutunk el a Medzirozsutce-nyeregig (1200m). A nyeregben megpihenünk, majd ezután folyamatosan megyünk felfelé a Nagy-Rozsutec északi gerincén a 1609 m magas csúcsig. A csúcs egy imponzáns mészkőtömb, melyről nagyszerű panoráma terül elénk. A pihenés után leereszkedünk a Medziholie-nyeregbe (1185m), majd visszaérkezünk kiindulópontunkra ahonnan a szálláshelyünkre sétálunk.
Menetidő: 8-10 óra, szk.: fel 1000 m /le 1000 m

3. nap:
A reggeli elfogyasztása után csomagjainkat a buszba pakolva hagyjuk el a szállásunkat. Mai túránk a Kis-Fátra főgerincét veszi célba. Buszunkkal a Chata Vratna sífelvonó házhoz utazunk, innen gyalogosan folytatjuk utunkat. A felvonó pálya közelében haladva folyamatos emelkedés mellett érjük el a Snilovske-nyerget (1524m), majd a Kis-Fátra legmagasabb pontját a Nagy-Kriván 1708 méteres csúcsát. A pihenő után a gerincen haladunk tovább, először a Chleb (1647 m), majd a Hromove (1636m) csúcsokat ejtjük útba. A Poludnovy grun csúcsa után meredek lejtőn ereszkedve érjük el a Grun menedékházat, majd innen visszatérünk a parkolóban hagyott buszunkhoz. Majd búcsút veszünk a Kis-Fátrától és megkezdjük a hazafelé tartó utunkat.
Menetidő: 8-9 óra, szk.: fel 1000 m/ le 1000 m

Kazincbarcikára és Miskolcra az esti órákban érkezünk meg.

Szükséges felszerelés: időjárásnak megfelelő, réteges túraöltözet, túrabot, bejáratott túrabakancs, sapka, napszemüveg, naptej, a napi túrákhoz szükséges enni és innivaló, fényképezőgép, személyi iratok, költőpénz.

Ha kérdésed van, érdeklődj a túravezetőknél!

Kollár Magdolna és Pogány Mária
Gyere közénk és nem bánod meg - barcikaturista@gmail.com